PONENTS 2n DIA

GRACIELA SBERTOLI

La Graciela Sbertoli és Directora Adjunta i Coordinadora d'Afers Internacionals de Vox, l'agència noruega per a l'aprenentatge al llarg de la vida. Té en el seu haver dues llicenciatures en Filologia, una per la Universitat de Barcelona i, l'altre, per la Universitat d'Oslo. Va començar la seva carrera com a professora de llengües tan a nivell d'educació secundària com a nivell universitari. Es va especialitzar en l'ús de les TIC com a eina didàctica per a l'ensenyament de llengües i és autora de diversos llibres sobre l'aprenentatge de llengües. Ha estat involucrada en l'educació d'adults des del 1980 i en l'àmbit de la cooperació internacional des del 1995. Representà a Noruega en el Grup de Treball Grundtvig de la Comissió Europea (2001-2005), i en el Grup de Referència per a l'objectiu "pujar un nivell" del Pla d'acció per a l'Educació d'Adults (2009-2011). En l'actualitat, està treballant en el Grup d'Especialistes organitzant el Grup de Treball Temàtic per a la Qualitat en l'Educació d'Adults de la Comissió. Fou la persona que prengué la iniciativa de fundar l'European Basic Skills Network- EBSN (Xarxa europea de destreses bàsiques), de la qual n'és l'actual presidenta. Aquesta Xarxa reuneix els responsables i els proveïdors de les polítiques de formació bàsica per adults de 30 països, dins i fora de la Unió Europea.

ROSER BERTRAN

Historiadora i gestora educativa. Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i Diplomada en Organització i Gestió del Sistema Educatiu per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és Secretaria General de l'associació de ciutats europees XARXA FP  que promou la mobilitat europea d'estudiants de Formació Professional i Directora de l'Àrea de Mobilitat i Relacions Internacionals de la Fundació BCN Formació Professional. Vicepresidenta de la Fundació Kreanta i directora del Programa d'Educació de la Càtedra Medellín-Barcelona.

Ha estat directora dels programes: "Formació Permanent d'Adults" i "Transició Escola-Treball" de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona i Cap del Departament d'Educació de l'Ajuntament de Gavà (Barcelona). És professora de Formació Professional en excedència.

Professora invitada de la Universitat Corporativa CIDEU i experta en planificació i gestió estratègica educativa en l'àmbit local. Consultora de la Unió Europea en diversos països d'Amèrica Llatina per a temes de planificació educativa. Ha estat membre fundadora i vicepresidenta de Tèkhne- Associació catalana de gestors educatius en l'àmbit local-.

Ha publicat, entre d'altres, els següents llibres: Los proyectos educativos de ciudad.Gestión estratégica de las políticas educativas locales (CIDEU 2007), i Aprendiendo de Colombia. Cultura y educación para transformar la ciudad (Kreanta 2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada